Minnesstund & Blommor

Direkt efter begravningsceremonin har de flesta ett behov av att samlas och minnas den döde tillsammans. Man får också tillfälle att prata med släkt och vänner som man annars kanske inte skulle träffa. Att var och en går hem till sitt direkt efter ceremonin känns ofta inte rätt vid en så viktig händelse som en begravning.

Precis som det kan vara stor skillnad mellan olika begravningar, skiljer sig också olika minnesstunder åt. En minnesstund kan med rätt planering verkligen bli något att minnas. Och utan planering kan det bli något man lika gärna kunde vara utan. En kunnig begravningsrådgivare hjälper till så att minnesstunden blir personlig och minnesvärd.

Det behövs ett i förväg uppgjort program, någon som ser till att programmet följs, en slags toastmaster eller värd. Man kanske skall sjunga något tillsammans, läsa en dikt, eller spela musik som den döde tyckte om. De som vill berätta något ur den dödes liv bör uppmuntras. Kanske man vill ordna ett minnesbord där man kan lägga ut blomsterhyllningar och minnesadresser. Och vad skall man bjuda på. Kaffe och tårta passar inte alla tider på dygnet. Och en enkel buffé kan vara både bättre och billigare än smörgåstårta. Hur vill man att uppdukningen skall se ut, och hur skall gästerna placeras.
Allt hjälper byrån till med om man vill.

Anmäl dig till minnesstund här:

Blommor

Dekorationen på kistan består ofta av ett blomsterarrangemang. Vanligen är det inget som hindrar att något som anknyter till den avlidnes personlighet läggs på kistan. Det finns dock undantag, hör efter med begravningsbyrån.

Buketter och kransar till begravningen beställer du av begravningsbyrån.

Flera personer kan gå ihop om en krans eller bukett. Det är vanligt att man skriver en hälsning på kort eller band.

En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män som kvinnor använder det som en hälsning.

Nu kan du själv beställa blommor till begravning. Klicka här för att länkas vidare.

 

 

Rund sorgdekoration       1175:-