Kistor och urnor

Kistor finns i många olika material, färger, prisklasser och utföranden. Vanligast är träkistor i ek, furu eller björk. Kistor kan även specialbeställas helt enligt den avlidnes eller de efterlevandes önskemål. Allt för att få en så personlig prägel som möjligt.

Standardmåttet för svenska kistor är att de är 199,5 cm långa och 58 centimeter breda utvändigt. Därutöver finns också ett stort urval både längre och bredare kistor. Barnkistor finns storlekar mellan 40 och 170 cm.

Vi har ett stort urval av kistor att visa upp. Allt ifrån traditionella utföranden och färger till designade kistor. Alla håller hög kvalitet och är miljöanpassade. Självklart hjälper vi dig med speciella önskemål. Man kan också tillverka kistan själv (i standardmått).

När man väljer kremering behövs vanligen en urna. Urnor finns i många olika prisklasser, material och utföranden.

Vanligast är urnor för gravsättning direkt i jord. Dessa är ofta gjorda i förgängliga material, som upplöses efter en tid. Ska urnan däremot förvaras i en gravkammare eller ett kolumbarium ska man däremot välja en urna i ett beständigt material. Ska den avlidne gravsättas i minneslund behövs ingen urna. Askan transporteras då i en behållare som kommer med från krematoriet.

Uppvidinge Begravningsbyrå har Fredahl som kist- och urn leverantör. Du kan se deras sortiment i bifogad länk: www.fredahl.se